تست تثبیتی چیست ؟
آیا میدانید چه زمانی مناسب است تا تستهای تثبیتی را در برنامه مطالعاتی خود وارد کنید؟ یا آیا از میزان تستهای تثبیتی که در روز باید انجام دهید، اطلاع دارید؟ یکی از اصلیترین خدماتی که مشاوران کنکور به داوطلبان ارائه میدهند، علاوه بر برنامهریزی، شامل معرفی انواع روشها و تکنیکهای تستزنی و زمانهای مناسب برای انجام آنها میشود. اما آیا این اطلاعات به تنهایی کافی است؟
تست تثبیتی چیست؟ به بررسی فرآیند تست زنی به روش تثبیتی میپردازیم.
تست زنی از مهمترین فعالیتهایی است که به تثبیت و مرور مطالب آموختهشده کمک میکند. در این مطلب، قصد داریم مفهوم تست تثبیتی را برای شما توضیح دهیم. به عنوان یک داوطلب کنکور، به خاطر داشته باشید که تست تثبیتی تنها یکی از روشهای تستزنی در سال کنکور است و هر مرحله از یادگیری نیازمند تکنیکهای خاص خود است.
تست تثبیتی را میتوان پل ارتباطی بین تستهای آموزشی و تستهای زماندار در نظر گرفت. بهترین زمان برای شروع تست زنی به این شیوه، زمانی است که تمامی تستهای آموزشی یک مبحث را پاسخ دادهاید. در این مرحله، تستهای تثبیتی را باید در گروههای ۱۰، ۲۰ یا بیشتر حل کنید.
در حین پاسخ به تستهای تثبیتی، سرعت اهمیت چندانی ندارد و داوطلب باید با آرامش و با سرعت طبیعی خود پاسخ بدهد. البته در این مرحله، باید به تدریج سعی کند سرعت تستزنیاش را افزایش دهد.
یکی از موارد کلیدی پس از حل تستهای تثبیتی، محاسبه درصدهای درست و غلط است. با تحلیل سؤالات، میتوانید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و با استفاده از پنل تخمین رتبه، نسبت به موقعیت خود در میان دیگر داوطلبان آگاهی پیدا کنید.
نقش و تأثیر تست تثبیتی در بهبود عملکرد داوطلبان
پس از یادگیری اولیه، به تثبیت مطالب نیاز است. بهترین زمان برای انجام تستهای تثبیتی، یک روز بعد از مطالعه و حل تستهای آموزشی همان مبحث است. این تستها باید از نظر سختی، سختتر از تستهای آموزشی باشند و کلیه مباحث مطالعه شده را پوشش دهند. هدف اصلی از انجام این تستها، مرور و تقویت مطالب یادگرفتهشده و همچنین ارزیابی میزان تسلط بر آنها است.
مشاوران برتر به اهمیت تستهای تثبیتی برای آشنایی با تکنیکهای تستزنی سریع تاکید میکنند و معتقدند که این تستها باید در برنامههای هفتگی و ماهانه داوطلبین گنجانده شوند. پس از تستهای تثبیتی، معمولاً باید به تستهای سنجشی پرداخته شود که محتوای دشوارتری دارند.
ویژگیهای منابع تست تثبیتی
هنگام انتخاب منابع برای تستهای تثبیتی، باید به چند ویژگی کلیدی توجه کنید:
- منابع مناسب باید شامل تمامی مباحث کتاب درسی باشند.
- شایسته است که شامل سؤالات آزمونهای سالهای گذشته نیز باشند.
- تعادل میان سؤالات سخت و آسان حفظ شده باشد.
- باید شامل تحلیلهای کامل برای بررسی و ارزیابی سؤالات نیز باشد.
مجموعه سرآمد علاوه بر مشاوره کنکور، در معرفی روشها و منابع تست زنی به داوطلبان کمک میکند و از آغاز مسیر تا انتخاب رشته دانشگاهی در کنار شماست.
تست تثبیتی: مرحلهای حیاتی در فرآیند یادگیری
هدف اصلی از تستهای تثبیتی، پایدار کردن اطلاعات در ذهن داوطلبان است. بنابراین، این نوع تستها ترکیبی از تستهای آموزشی و تألیفی هستند. پاسخ دادن به تستهای تثبیتی به افزایش مهارت تستزنی در آینده کمک میکند، پس فراموش نکنید که این تستها را در برنامه مطالعاتیتان قرار دهید.
اگر سوالی در مورد تستهای تثبیتی و زمان مناسب برای آنها دارید، لطفاً دیدگاه خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
-
تعداد تستهای تثبیتی باید چقدر باشد؟
تستهای تثبیتی معمولاً باید در گروههایی از ۲۰، ۳۰ یا بیشتر حل شوند. -
بهترین زمان برای حل تستهای تثبیتی چه موقع است؟
پس از مطالعه و حل تستهای آموزشی، بهترین زمان برای انجام تستهای تثبیتی معمولاً فردای آن روز است. -
آیا زمان در تست زنی به روش تثبیتی اهمیت دارد؟
خیر، در این روش زمان مطرح نیست، اما مهم است که بعد از حل تستها، تحلیل و بررسی انجام شود.
دیدگاهتان را بنویسید