راههایی برای آماده شدن برای درسخواندن صبحگاهی
24 اردیبهشت 1403
ارسال شده توسط behzadkhatami
95 بازدید
برای آغاز بهتر صبح، ایجاد انگیزه شخصی ضروری است. ممکن است این انگیزه از هدفی مانند مطالعه باشد، یا ممکن است از فعالیتهایی مانند نمازخواندن یا کوهنوردی بیاید. این انگیزه میتواند شما را از خواب بیرون کشانده و شما را به سوی هدفتان هدایت کند. بیدار شدن در ساعات زود صبح به ما کمک میکند تا به خودمان بیشتر اهمیت دهیم. یکی از بهترین روشها این است که پس از بیدار شدن، کمی ورزش کنیم و یک صبحانه سالم و مغذی میل کنیم. برای پیدا کردن بهترین زمان مطالعه در طول روز، با سرآمد در این مقاله همراه باشید.
خواب آرامی داشته باشید
شبها به موقع بخوابید تا صبح با انرژی بیشتری بیدار شده و به کارهای خود با انگیزه بیشتری بپردازید. برای راحت بیدار شدن صبحها، مصرف کافئین خود را محدود کنید و از وسایلی که نور زیادی میدهند مثل تلویزیون، موبایل و تبلت هنگام خواب استفاده نکنید. اگر میخواهید قبل از خواب کار مفیدی انجام دهید، میتوانید یک کتاب یا مقاله علمی در زمینه درسی خود مطالعه کنید.
در محیط مناسبی بخوابید
بهتر است شرایط اتاق خواب خود را بهبود دهید. اتاق خواب باید نور کمی داشته باشد. اگر نور زیادی در اتاق وجود دارد، بهتر است گزینههای مناسبی برای روشنایی اتاق را در نظر بگیرید. سعی کنید صداهای مزاحم را کاهش دهید و پنجره را ببندید تا بهتر بتوانید به خواب بروید و شبها آرام باشید.
بیایید از ورزش استفاده کنیم
ورزش یکی از بهترین انگیزههاست که میتواند صبحها از خواب بیدار شویم. بسیاری از افراد موفق، صبحها قبل از خواب ورزش میکنند. ورزشهایی مانند یوگا و مدیتیشن باعث آرامش ذهنی و روحی بیشتری میشوند که شما را برای فعالیتهای روزانهتان آماده میکنند. اگر این فعالیت مهم مانند مطالعه است، ورزش به شما کمک زیادی میکند و به آرامش شما در زمان مطالعه کمک میکند. ورزش کردن همچنین به بهبود گردش خون کمک زیادی میکند و باعث افزایش کارایی مغز میشود.
تغذیه بهتری داشته باشید
دوستان عزیز، یک نکته را فراموش نکنید، اگر دانشجو و دانش آموز هستید، تحصیل و مطالعه جزء زندگیتان است. برای ایجاد بهترین شرایط برای مطالعه، صبر و تمرین لازم است. برای بعضی افراد، صبح برای مطالعه بهتر است، در حالی که برای دیگران، شب وقت مناسبتری برای تمرکز دارد . بر اساس علم “زمانبندی خوب” یا همان “chronobiology”، عملکرد ما در ساعات مختلف روز متفاوت است. ساعت بیولوژیکی ما، که یک ساعت درونی است که از جوانی در مغز ما جاسازی شده است، به ما کمک میکند تا تصمیم بگیریم که کدام زمان برای مطالعه مناسب است. اگرچه اکنون اثبات شده است که زمانبندی ممکن است همه چیز نباشد، اما اگر میخواهید به طور مداوم عملکرد بهتری داشته باشید و برای یادگیری و کارایی خود حداکثر تلاش را بکنید، توجه به این موضوع ضروری است.
همانطور که اشاره شد، تحقیقات نشان داده است که یادگیری بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر و ۴ بعد از ظهر تا ۱۰ شب که مغز در حال یادگیری است، بهتر است. از طرف دیگر، کمترین زمان یادگیری موثر بین ساعت ۴ صبح تا ۷ صبح است. بهتر است یک نگاهی به مزایای مطالعه صبحها در مقایسه با سایر زمانهای روز بیندازیم. برای برخی افراد، صبح بهترین زمان برای مطالعه است، در حالی که برای دیگران، شب میتواند زمانی بهتر برای تمرکز باشد.
مطالعه در صبح
بیشتر مردم فکر میکنند که صبح بهترین زمان برای مطالعه است، زیرا مغز ما بعد از خواب و صبحانه شاداب و آماده است. نور طبیعی نیز که برای چشمان ما فراهم میشود، میتواند ما را هوشیار نگه دارد. به همین دلیل، صبحها برای باز کردن یک کتاب درسی برای یادگیری جدید، یا حتی مرور یادداشتهای سابق خود بسیار مناسب است، زیرا صبحها به طور کلی به ما قدرت یادآوری بیشتری میدهد.
مطالعه بعد از ظهر
در طول بعد از ظهر، مغز دانشآموزان توانایی بهتری برای ادغام اطلاعات جدید با دانش قبلی خود دارد. در این زمان از روز، دانشآموزان قادر به ایجاد ارتباط و معنادار کردن اطلاعاتی هستند که آموختهاند. صبحها و بعد از ظهرها بهترین زمان برای مطالعه است، زیرا اگر در میانه راه درس خود به مشکلی برخوردید، میتوانید به سرعت با همکارانتان یا معلمانتان تماس بگیرید تا شفافسازی کنید، زیرا در این زمان فعالیت افراد بیشتر است و یا حتی میتوانید برای یافتن اطلاعات بیشتر به کتابخانه مراجعه کنید.
مطالعه در شب
برخی از دانشآموزان در اواخر روز انرژی بیشتری دارند. بنابراین، زمان شب برای آنها زمان موثرتری برای مطالعه و یادگیری است. در این زمان، تمرکز و خلاقیت شما بیشتر است زیرا حواس پرتی کمتری وجود دارد و اغلب افراد در خواب هستند. همچنین گفته میشود که خوابیدن بعد از مطالعه باعث جمعآوری اطلاعات و بهبود یادآوری میشود. با این حال، مطمئن شوید که به طور متوسط ۸ تا ۹ ساعت در شب میخوابید. تحقیقات نشان داده است که مطالعه در زمان خستگی میتواند به مغز شما کمک کند تا مهارتهای جدیدی مانند یادگیری یک زبان خارجی را حفظ کند. این موضوع به عنوان “مطالعه قبل از خواب” شناخته میشود و نشان میدهد که مطالعه قبل از خواب میتواند به مغز شما کمک کند که حتی در خواب اطلاعات جدیدی یاد بگیرد.
چطور میتوانیم بهترین زمان برای مطالعه را پیدا کنیم؟
با در نظر گرفتن ویژگیهای مختلف زمانی برای دانشجویان و دانش آموزان مختلف، میتوانید بهترین زمان روز خود را برای مطالعه انتخاب کنید.
اولاً، فکر کنید که در چه زمانی بیشترین هوشیاری را دارید؟ ممکن است برای افراد مختلف، کیفیت هوشیاری در ساعات مختلف روز متفاوت باشد. به عنوان مثال، ممکن است صبحها بتوانید حافظه بصری بهتری داشته باشید، در حالی که توانایی تفکر انتقادی شما در بعد از ظهر به اوج خود میرسد.
ثانیاً، اگر زمان انتخابی شما برای مطالعه، مستعد حواس پرتی است، مانند زمان شام، بهتر است زمان دیگری را انتخاب کنید که برنامه شما را تخریب نکند.
در آخر، مطمئن شوید که زمانی را انتخاب کردهاید که میتوانید به طور مداوم به آن پایبند باشید، حداقل برای چند روز در هفته. ثبات به شما کمک میکند تا روزانه مطالعه کنید و کیفیت زمان مطالعه را بهبود بخشید.
هر دانشجو سبک یادگیری منحصر به فردی دارد و ممکن است در ساعات مختلف روز بهتر یاد بگیرد. اما با مطالعه در یک زمان ثابت هر روز، میتوانید ذهن و بدن خود را به تدریج متعهد کرده و برای مطالعه در بهترین شرایط ذهنی خود باشید. وقتی زمان مناسب خود را مشخص کردید، میتوانید با شروع یک روند روتین و کارآمدتر، به مطالعه بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید